W imieniu organizatorów i partnerów serdecznie zapraszamy miłośników regionalnej kuchni na VIII Sympozjum Kulinarne „O jeściu na Kociewiu”, które odbędzie się w Domu Kultury w Subkowach dnia 7 października 2017 roku. Początek godz. 16:00.
W imieniu organizatorów i partnerów serdecznie zapraszamy miłośników regionalnej kuchni na VIII Sympozjum Kulinarne „O jeściu na Kociewiu”, które odbędzie się w Domu Kultury w Subkowach dnia 7 października 2017 roku. Początek godz. 16:00.
W tym roku tematem wydarzenia jest kociewska bania, którą prezentować będziemy na różne sposoby. Dynia będzie gwiazdą programu artystycznego, referatu „Wszystko do bani…”, jej poświęcimy konkurs kulinarny „Zupa z dyni”, konkurs plastyczny „Rzeźba w dyni”. Podczas widowiskowego pokazu kulinarnego w towarzystwie dyni przedstawimy wciąż nieodkryte walory dziczyzny. Podpowiemy w jaki sposób przyrządzić ją smacznie i nietuzinkowo, aby smak i zapach potraw kuchni myśliwskiej częściej gościł na naszych stołach. Swój debiut będzie miała nowa publikacja „Kociewska bania – potrawy wyczarowane z dyni”.
Zachęcamy też do udziału w konkursie kulinarnym i plastycznym. Więcej szczegółów na www.forumkobiet.org.pl, www.dk.subkowy.pl
A zatem do zobaczenia w Domu Kultury w Subkowach!